2010. augusztus 29., vasárnap

Elemi ösztön 2. (Basic Instinct 2.)



Elemi ösztön 2.
Basic Instinct 2. - 2006

És itt vagyunk újra,14 év után megkaptuk az Elemi Ösztön folytatását, egy teljesen ismeretlen rendezőtöl, Michael-Caton Jones-tól.

Catherine Tramell (Sharon Stone) ismét gyanús gyilkosságsorozatba keveredik. A törvény emberei ezúttal egy pszichiátert (David Morrissey) küldenek rá, aki belegabalyodik az írónő vonzerejének hálójába.



A sztori tehát másolja az előzményét, szinte csak a San Franciscóból a sajnos egyre inkább kliséhelyszínné váló Londonba történő áthelyezés jelent változást. Meg persze jelentős különbség, hogy az alapmű dinamikus főszereplő-párost egy jóval haloványabb fénymásolat váltja fel. Az eddig névtelen David Morrissey-nél kötött ki a férfi főszerep, amelyet a hírek szerint Kurt Russelltől kezdve Pierce Brosnanon át Harrison Fordig fél Hollywood fintorogva visszadobott. Stone pedig, közel másfél évtizeddel idősebben, rendkívül rapszodikus alakítást nyújt: hatásos, amikor a terápia során lassan elcsábítja partnerét, a nyitó autószex-jelenetben viszont kínosan kinevetteti magát.



Sokak szerint a második, harmadik, negyedik részeket feltétlenül le kéne nézni tisztességtelen pénzkereseti szándékuk miatt. Az Elemi ösztön 2. esetében viszont minden vád igaz, ami miatt szokás elmarasztalni a folytatásokat.Egyértelmű, hogy az alkotók egy, az előző részben tökéletesen lezárt történetnek erőszakosan, erőltetetten, nyilvánvaló anyagi okokból tovább bonyolítják a fonalát. Rosszabb folytatást ugyan láthattunk azóta, de feleslegesebbet aligha.



Egy unalmas szombat délutánra tökéletes,többre viszont nem.

Pontszám : 10/5

"I feel like a cigarette."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése