2010. augusztus 29., vasárnap

DVD: Dollhouse - A Felejtés Ára 1.évad (Dollhouse - Season 1)



Dollhouse - A Felejtés Ára 1.évad
Dollhouse Season 1 - 2009

A Sorozat:
Szerintem az utóbbi évek legjobb sorozata. Joss Whedon igazán beleadott mindent, mégha a FOX az 1.évad pár részeibe bele is szólt (amiken meg is látszik),de a 6.résztől beindulnak az események, de még így is a 2.évad amivel a sorozat kiemelkedik a többi közül. Igazán gyenge résznek az 5.ös részt emelném ki,míg a 4-es,6-os,8-as,9-es 12-es és természetesen az Epitaph One amik a legerősebbek,és amik teljesen lekötöttek.
10/9



A DVD:
Míg sokaknak ez a kiszerelés jobban bejött, én inkább azt mondom lehetett volna slim tok, ugyanis ez (legalábbis nálam) elég törékeny, az eleje egy kicsit meg is repedt. Egyébként legalább egy box-ot ráhúzhattak volna,digipack-ra ugysem lett volna esély. Belül egyébként nagyon szép, a lemezek szitázása is, (bár furcsálom hogy pont Echo-t nem rakták rá) és belül az epizódcímek mellé legalább pár mondatot a részekből írhattak volna, de legyen ez a legkevesebb. A menü szép,bár a részekből bár jelenetet igazán bevághattak volna. Az 1.lemezen szereplő két "reklám" viszont meglepően jók.(Elsőn két embert mutatnak be, az eredeti lemez és a másolt lemez közötti különbséget, a másodikon a Blu-rayt népszerűsítik)
10/8



A kép:
Igazából a képbe nem lehet belekötni,nagyon szép a kép,a sötét-illetve világosabb részeknél is tökéletesen teljesít.
10/10



A hang:
Nagyon megörültem,hogy a magyar hang 5.1-es, ugyanis a szinkron nagyon jól sikerült, de eredeti hanggal a legjobb. Viszont a magyar felirat szerintem túlságosan is követi a szinkront.
10/9



Extrák:
Audiokommentárból nincs sok,de amik vannak érdekesek, Joss Whedon kommentárja a 6-os részhez kiváló. A 4. lemezen megtalálhatjuk az unaired pilot-ot, amit a FOX elutasított,ugyanis szerintük "túl sötét volt". Szerintem nagyon jó kezdés lett volna,remek rész,és talán így hamarabb a 2.évad történéseihez ugorhattunk volna. Végül kapunk jó sok kimaradt jelenetet,amik különösebben nem változtatnak semmin,de érdekesek,viszont némelyik nagyon rövid,pár másodperces.
Az audiokommentárhoz feliratot nem kapunk, az unaired pilot-hoz magyar felirat jár, a kimaradt jelenetekhez pedig angol felirat. Összességében hiányolom azt a pár (azt hiszem 5) kisfilmet, amik bemutatják hogyan építették a Dollhouse-t,hogyan választották Eliza Dushku-t,és még több. Ezek sajnos lemaradtak a kiadásról,pedig legalább angol felirattal érdekesek lettek volna.
10/6,5



Remélem mihamarabb elkezdik vetíteni a 2.évadot, és kiadják, kíváncsi leszek, mi megkapjuk-e hozzá majd a "harmadik évadot", a képregényt.

"- Do you Trust Me?
- With my Life."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése